kortotek


Hårda bud i mellerud! Idag har jag och Sara ( i min klass ) varit och letat efter ett kortotek. haha för er som inte vet är det  en liten fusk låda där man kan sriva små lappar och lägga de i bokstavs ordning så man snabbt och lätt kan hitta det man vill ha. J*vla dyrt för en sådan liten låda måste jag säga. Men praktisk är den med all säkerhet.


INFECTION part 3
På lördag är det hardstyle fest! Som vanligt är det Marko som fixar och donar och är Dj tillsammans med en massa andra grymma djs. 18 års gräns. Om någon är intresserad av billjetter är det bara att säga till =)



Drink tips!



Idag har vi blandat Margaritas och Daiquiris med saltade och sockrade kanter. As coolt! blev skit fint =)
Sedan blandade vi lite andra drinkar med ,och jag fick göra en Parfait Amour fizz som jag och mina klass kompisar tyckte va riktigt god! Drinken har en härlig lila färg och servereas i ett highball glas.. =)

Här kommer ingredienserna:

10-13 cl Is
4 cl  Bols - Parfait Amour
4 cl  Sour mix
Skaka eller Mixa
Sila ner i glaset och fyll upp med lite soda.
Garnera med en citron på kanten.

Klart!  :D





Snöflingor faller ner på mig.



Visste du att det fins ca 7000 olika likörer? Eller att det fins ca 49 miljoner bubblor i en flaska Champange. Och att alla drink namn som inehåller screw inhåller Vodka och apelsin juice. Lite roligt att veta, och ett måste om man ska bli bartender.

Träffade lilla Jannike lite vilsen på torget idag. Som alltid har hon nya coola saker på sig som alltid. När ska kvinnan få nog?! haha Skulle varit så himla kul om vi samlade ihop hela klassen 9E igen. Va längesen vi samlade ihop oss nu för att tjöta gamla minnen. Några veckor innan studenten när vi gick upp och hälsade på Roffan om jag inte mins helt fel.

Det har ju snöat en massa idag. Svin kallt ute! kan inte fatta att det redan är vinter och snart jul! vill bara att julen skall vara över nu så att jag kan gå tillbaka till MSC och skriva lite B/L och träffa allt mysigt folk i 1 vecka eller 2 =). Och sedan får vi se vart det bär av...
Man får väl börja och titta på lite julklappar nu också så man inte är ute i sista sekund som alltid!
Någon som har några bra julklapps tips? Har hört att mini platttången kan bli årets julklapp för tjejerna. =)

UTMANINGEN!


Jag har blivit utmanad av http://emelieelarssonn.blogg.se/ . utmaningar måste man anta om det inte tar dö på en! :p

Så här går det till:
Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade. Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor. Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar


1.  Spindlar är något jag verkligen inte uppskattar. Jag kan inte säga att jag är rädd för de ( inte de små som vi har i Sverige iaf ) men jag tycker de ser obehagliga och läskiga ut. Tror de är deras ben som gör det.

2. Jag blir nojjig när jag lämnar huset utan att ha sputat några stänk parfym på mig. Jag behöver inte vara sminkad eller vara fint klädd men jag kan absolut inte gå hemmifrån på morgonen om jag inte har parfym på mig.

3. Jag har aldrig provat på snus.

4. Har länge velat flytta utomlands. Men tyvärr är jag rädd för att ta det steget ensam.

5. Jag älskar Disney filmer ! Jag va kär i Aladdin när jag var liten =).


6.  När vårt handbolls lag las ner och jag slutade spela handboll efter ett tappert försök i Mölndal så dog ( ärligt talat ) en ganska stor del av min själ. Känslan och gemenskapen var otrolig. Saknar det fortfarande enormt mycket !

7. Har länge velat lära mig spela gitarr och att rida . Att rida ut på en häst med någon ut i naturen ser så himla mysigt ut. Och sitta och spela gitarr för ett antal vänner på en strand med en liten tänd brasa i mitten. Lite film känsla över det hela.


Tänker inte utmana 7 personer eftersom de av mina vänner som har blogg skulle dö om jag länka dem på min sida.

http://sorinsresa.blogg.se/
http://easylife.blogg.se/

Känn er utmanade hahah :p


Grattis Johan =)


Helg! denna veckan har gått otroligt snabbt, men samtidigt har jag lärt mig otroligt mycket.
Igår va vi och firade Johan! Grattis Johan! :D han fyllder 21 år och det var riktigt nice =) Dansade såklart som vi alltid gör och drack lite gott. hehe nu när man läser till bartender så kollar man ju på hur bartendern beter sig och igår va de inte proffsiga bartenders. De använde mätglas när de hälde upp drinkar, något som är väldigt förbjudet om man skall vara en bra bartender. Men men folk fick ju va e ville ha så.

Kan inte fatta att det bara va en vecka sen jag slutade på Msc. Tiden har gått skit snabbt men det käns som om det var längesen jag satt vid mitt lilla skrivbord och skrev B/L.

Ne nu skall jag sätta på en film och bara softa, för det behövs kan jag lova =)
Puss haj leverpastaj :p


Intensivkurs!



Många frågar hur det är på Bartenderkursen. Denna månaden kan jag ju säga att ni inte kommer att se så mycket av mig. Intensiv kursen lever verkligen upp till dess namn, Intensiv kurs! De är sjukt mycket plugg både i skolan och hemma, jag kan ärligt säga att vi sitter från klockan 10 till ca 15.30 och lyssnar på när våra lärare föreläser. Idag fick vi faktiskt blanda drinkar 1 timme med =) Och så får vi ännu mer läxa och inte bara teori utan vi har fått med oss en massa saker hem för att träna på att hälla upp drinkar och annat. Skojjar inte när jag säger att jag pluggar minst 4 timmar om dagen och det räcker ednå inte. haha kan ärligt säga att jag ALDRIG pluggat så här mycket i hela mitt liv. Tur att det är kul iaf =) skulle aldrig pluggat såhär mycket till tex. Svenska på gymnasiet. Och igår när jag verklig tänkt igenom dagen och klämt in gymmet 1 timma, så hittar jag inte mitt gym kort! PANIK! jag måste ha tappat det ute eller något, Fan! 

Idag har jag och några klasskompisar pluggat en massa hos en klasskamrat. Så mycket effektivare att plugga med sina klasskompisar, för man kan inte fastna framör tvn, datorn eller telefonen som man gör hemma. Kom hem för en liten stund sen, sitter och äter 2 mackor, bloggar lite och sedan skall jag plugga en timma till innan jag skall sova!

Haha kanske låter lite som klagande men det är faktiskt skit kul =) Min lärare skrämer skiten ur oss, men han kan verkligen sin grej som bartender. Får hoppas att det som man bankar in i huvudet nu faktiskt sätter sig där, annars är de ju kris. Ne nu kan jag inte sitta här längre. Plugg plugg! har inte betalat över 10.000 spänn för att inte klara kursen.




Kommer snart med drink tips!

Jag är en bok



Jag är en bok
Fast bara några få ord skrivna
resten är ännu inte givna
Du har kanske svårt att tyda mig
svårt att läsa och förstå
Men det gör ingenting
Tids nog kommer sidorna vara klädda med vackra ord
och du som då följt mig
kommer att minnas och förstå


Bartender nästa!



Idag var det min första dag på Göterborgs Bartender skola. Körde igång direkt, med föreläsningar och läxor. haha jag har inte pluggat på as länge. Gjorde inte ens läxor på gymnasiet! Men det är lite mysigt att göra en kopp te och sätta sig med boken och antecknings blocket och plugga lite för det är ju faktiskt intressanta saker nu =)
Träffa lite treligt folk också, så det ser ljust ut! Ska bli riktigt kul det här!







Känns skit bra att ha börjar kursen nu! Har inte ens varir nervös. Det har verkligen gått flera år nu då jag velat bli bartender. Och nu utbildar jag mig! Detta var något jag ville och så bestämde jag mig för att göra det. Det är bara det som behövs, att bestämma sig! Vem vet jag kanske kommer på att bartender kanske inte är något för mig efter kursens gång ( haha vem försöker jag lura ? ;) ) Men då har jag iaf tagit kursen, och då vet jag! =)  Fins massa saker jag vill göra och jag skall göra de. Som min bords kamrat sa till mig på MSC: Om du vet att du vill göra det så gör det! Fins inget att förlora. Och de orden skall jag ta med mig. Om jag vet att jag vill göra en sak så skall jag göra det. =)

Bättre att ha provat och veta än att inte gjort det och undra what if !?

.






Tack och hej MSC

Sista dagen på MSC igår. Ganska skönt att få slippa alla B/L och de jobbiga kunderna men det är inte kul att lämna folket. Va lite sorgligt igår när man gick runt och sa hej då. Som ni kanske märkt så är jag usel på avsked. Hatar och lämna sånt som jag gillar, tycker det är så himla sorgligt. Visst kommer jag se de igen men det kommer aldrig vara samma sak smo när jag jobbade där som jag jobbat nu. Men det är dags att gå vidare. Man kan ju inte sitta framför en dator hela livet. Även om alla säger att alla som jobbat på MSC kommer tillbaks. Man är fast! ahah

Tårtan blev ganska bra faktiskt. Inte riktigt formad som jag sett framför mig men den såg helt okej ut endå. Och den va as god :D( Vi gjorde ett bra jobb Sara! ). Nästan hela tårtan tog slut och de 2 kladdkakorna också. Ifs så snodde Tobbe och Athena den ena kladdkakan för att kunna ha den till fikat måndag morgon hahah.
När jag satt fram tårtan och kladdkakorna och skickat mejl till alla om att fikat fins i köket, så var Urban självklart först ut i köket. Och när alla kommit ut och sett min "fina" tårta kom min chef Kim ut i köket med en stor orange jätte fin bukett med ett medföljande kort och tackade mig för att jag jobbat där och så. =) Va verkligen jätte fint.






En Martini med 2 oliver =)


Sedan va de after work =) vi va typ 10 pers som begav oss mot ghotia towers. Där fins det en fin bar på botten våningen som vi gick in på och tog ett par glass innan vi gick vidare till Babar - någon liten krog på någon av tvärgatorna och slutade på Rockbaren. Sedan gick jag och Athena till BK och åkte hem.
Man va ju inte särskilt nyckter så jag somnade på spårvagnen och vaknade på hållplatsen efter den jag skulle av på. hahah fy fan 10 min ute i kylan kändes som en evighet!

Tack alla fina MSCare för denna tiden!  <3
Ses vid baren  ;)


27/5


Nu är det ju bara 3 dagar kvar på MSC. Nästa vecka börjar jag ju min bartender kurs. Börja kännas lite nu att man skall sluta. Satt ganska länge idag och pratade med min bords kamrat om vad jag skulle baka till fredagen, eftersom det är min sista dag då. Och vi kom fram till en riktigt cool grej :D  så efter jobbet va jag på torget och inhandlade lite saker och sprang på 3 gamla klass kompisar.
 
Sen så har jag och Sara prov bakat lite inför fredagen men jag tänker inte skriva vad det blir än eftersom jag vet att Tobbe vill veta oendligt mycket. Men du får du inte reda på förens på fredag Tobbe! Mohahaha ;)

Blev lite chockad faktiskt när jag sprang på mina gamla klasskamrater. Har inte sett dem sedan studenten. Lite sorgligt att man bara träffat typ halva klassen efter studenten. Ja menar man har gått tillsammans i 3 år och sedan festar man loss och firar studenten som är en av de speciella dagarna i livet och sedan hörs man inte av längre. Alla går helt plötsligt åt olika håll. Man träffar nya skol kamrater / arbets kamrater, flyttar hemmifrån/ från gbg vissa har tillåmed redan lämnat Sverige. Man får  vara glad för att man har kontakt med de som stod en närmast, de som betydde mest för en i skolan, den lilla kontakten man har.

Ja oj oj oj, Studenten va grymt rolig asså. Våra klass hade då champange frukost i slottskogen innan vi drog till skolan där vi fick fika och sedan skulle vi fotas och äta lite i bamba och sedan gå till aulan för en show och tal innan vi fick springa ut som studenter. Vi sprang ut näst sist av alla klasser på hela burgården. Men vi var inte ledsna för de, för vilken explotion de va när vi sprang ut till vår låt: Summer of 69. =)

Sedan åkte vi runt på vårt lilla flak och skrek, hoppade och sprutade champange på allt folk när vi åkte upp och ner för avenyn. Sen va det hem och bli firad av släk och vänner och då va iallafall inte jag nylter kan jag lova haha.
Vår student fest hölls på Hard rock. De va ballt men man va så j*vla trött efter att ha varit uppe sedan klockan 7 på morgonen och druckit hela dagen. När Hard rock stängde gick jag upp till Park lane där Sara och hela Polhem hade sin student fest ( olyckligtvis så tog vi studenten samma dag, 27/5 ) Samlade ihop gänget och drog till greenwich som är öppet 24/7. Där satt vi till den första morgon vagnen gick från valand kl 05.22.
Dagen som är ett avslut på första perioden i sitt liv. En oförglömlig dag! tack alla klass kompisar för underbara minnen =)










Det är gött att sitta inne just nu =)



Varit och tränat box idag! =) va längesen jag gjorde de sist, har typ bara varit på gymmet och gått på bandet det senaste.
Snart går mitt gymkort ut  :O  hjäälp va ska man göra! hihi funderar på att köpa ett simkort innan jag går på gymmet igen eftersom jag har mina rygg problem och läkarn säger att det är bra att simma. Så om ni vill träna ryggen så är simma ett av de bästa sätten. Och man får ju sitta i bubbel pollen och basta och så om man köper de på valhalla. Lätt värt haha.

Regnet slår mot mina rutor. Det är riktigt ruskigt ute! Så nu tänker jag tända några ljus och krypa ner och sätta på ett avsnitt av One tree hill och bara njuta av att vara inomhus =)



Upp å iväg!



Jag har länge velat ut i världen och jag har mål som jag tänker uppnå. Jag har några saker jag tänker fixa här hemma först och sen skall jag iväg. De är bara att köra på, ellerhur? De enda som kan stoppa en är folk, om man själv låter de göra de.  Jag tänker bara tuta och köra för ingen annan än min egen skull.

Buffelhjord och hjärnceller



En buffelhjord rör sig inte fortare än den långsammaste buffeln. 

När hjorden jagas är det de långsammaste och svagaste djuren som dödas
först.

Detta naturliga urval är bra för hjorden, eftersom hjorden som helhet
blir snabbare och friskare genom den kontinuerliga gallringen av de
svagaste medlemmarna. 

Ungefär på samma sätt kan den mänskliga hjärnan inte jobba snabbare än
sina långsammaste hjärnceller. 

Som alla vet, tar överdriven alkoholkonsumtion kål på hjärnceller men
naturligtvis är det de långsammaste och svagaste hjärncellerna som går
åt först. 
 
Genom att regelbundet konsumera vin kan man alltså rensa bort de svaga 
och långsamma hjärncellerna och därigenom göra hjärnan till en snabbare
och effektivare maskin. 
 
Det är således därför man alltid känner sig smartare efter ett par glas
 vin!!!

en liten mys kväll


Ja då var denna fredagen över. Gick från jobbet ca 16.15 typ för det stod någon galning med en liten röd bil nere på gatan och tutade :p
Har kollat på Idol och på filmen Och så kom Polly med Nea och Mickis ikväll. Orkade verkligen inte dra ut idag, och folk gör det ju inte bättre. Så de blev mys kväll med massa chips å räkmackor och annat gott.

Tänkte inte skriva något speciellt. Tänkte bara lägga upp lite bilder på mitt kontor eftersom folk undrar vad jag syslar med :P tihihi



Här sitter jag ! =)



Och här är min utsikt över Ullevi =)

Vad skulle du passa på att göra om du var helt ensam på kontoret?



Fredag eftermiddag.. Vid den här tiden hade alla samlats i köket för fredags fika. Men inte idag, för idag är alla är på kick off i Uddevalla. De ska ha konferens och teambuilding där och imorgon får de ta del av hotellets spa! Jag vill också gå på spa!  Mig lämnar dem ensam kvar på kontoret, eftersom jag slutar om 1 vecka så får jag inte hänga med. De e de stora grabbarna som bestämmer detta. Jag tycker att det är lite löjligt eftersom jag jobbat här i 6 månader nu. Men men whatever, alla säger att jag inte skall ta det personligt och till en början gjorde jag inte det men det är BARA jag som inte får följa med, känns lite sjukt faktiskt men men, inget att göra åt saken. Jag får sitta kvar här på kontoret HELT ensam och jobba på. ( inte ens en ledig eftermiddag får jag ) Så nu sitter jag här ringer runt lite och lyssnar på musik och gör ett och annat B/L då och då :)

Om chefen låtsas att jag har hög lön så låtsas jag som att jag har mycket att göra - som de brukar säga ;)

De e lite kusligt att sitta här helt själv när mörkret faller på. Mycket grått idag usch!
Jag och min bordspartner pratade om vad man skulle kunna göra på ett kontor helt ensam just bara för att man är ensam. Typ höja musiken och dansa runt, göra något roligt med vad som fins i köket, kaffemaskinen, ringa roliga nummer och busa lite med andras datorer  =) får se om jag hittar på något bara för sakens skull =)

hihi nu ringde min chef och sa att det kommer ett bud, så nu måste jag skriva ut lite papper och skriva på lite grejer och så =)

Någon som skall hitta på något kul idag?
Jag vet redan att du ska festa Andy! För dig är lju ivet en fest ;) haha

PB


Fått lite Prison break feber dessa dagar jag har legat hemma. Har missat ganska många avsnitt men nu är jag ikapp igen. Älskade Prison break när det kom första gången, säsong 1, då de va på fox river. Då satt jag fast klistrad framför tvn klockan 9 varje Måndag och ingen kunde rubba mig. Älskade det! och Wentworth miller är så snygg! ( Michael ) Nu är det dock inte lika bra längre, men det funkar fortfarande =) när ett avsnitt e slut måste man bara veta vad som händer i nästa. Och nu är jag på avsnitt 8 säsong 4. Vet inte riktigt hur många avsnitt som kommit ut än men kan inte vara så många fler.

Nu skall jag kolla på Fredrik och Filip. Får se vem som vinner valet i USA. Tyvärr är jag inte så insatt i detta. Önska att jag var det eftersom hela världen kommer ju påverkas av detta val. Men det har inte varit så intressant för mig under den senaste tiden, Tyvärr.

Take care! =)

Spök party


Då va Halloween / Allhelgona helgen över. Var ju på trädgårn i lördags. Massa roliga och skrämmande kostymer, men det var kul :) har alltid kul på trädgårn!
Men tyvärr flippa halsen. Blev super hes redan förra helgen och har haft ont större delen av veckan. Och i lördags blev det för mycket så nu har min hals pajjat och fått lite feber på köpet. Men det är sånt man får stå ut med ibland.
Pallar inte skriva så mycket mer faktiskt, ska lägga mig och kolla på film =)

Men här kommer lite bilder från lördags.







Efter en helkväll med höögklackat är det gött att få sätta på sig ett par tofflor,
Tog med mig ett par strumpor denna gången med för ni vet väl va de säger,
så länge fötterna är varma håller du dig frisk =)  Funkade visserligen inte för mig
denna gången tyvärr.



Halloween



Halloween kommer faktiskt från första början från Irland och scottland. Senare kom de till Sverige genom Usa, så de tog en himla lång omväg. Men så är det.

Idag skall vi till trädgårn. Skall ut till eklanda först för att träffa gänget innan och softa lite. Har tyvärr inte några katt öron som jag hade tänkt ta på mig, så det blir ingen katt för min del. Fins inte ett enda par öron i hela GBG hörde jag av en kompis. Fan va alla vill vara katt, mus eller kanin då! :p

Nu skall jag börja fixa till mig så man ser någorlunda ut iaf ;) Ha de så kul ikväll alla party pinglor!





Så där mycket har jag inte tänkt att dricka ikväll iaf =)





Som Chandler i vänner..



- Maria, du är som Chandler i vänner..
- Eh jaha, tack?
- Ja, ingen vet vad du jobbar med förutom att du sitter framför en dator då.
- Hahahaha



RSS 2.0