Tidig morgon


Nu är ännu en helg förbi. Varit myskväll och party night denna helgen. Och Anders var som sagt här och livade upp stämningen =) Me like! Och i helgen blir det en tripp till Gbg =)  Ska bli rätt gött faktiskt.

Idag var det jobb igen klockan 7. Lite jobbigt att komma upp eftersom man var ledig i måndags och sov ganska länge men jag måste säga att det är lite mysigt att gå upp så tidigt och ta bussen i 45 min. Man vaknar upp och det är svart och stilla men när man sitter på bussen så ser man hur stan sakta vaknar och solan går upp. Det är så fint där jag åker. Åker nästan hela vägen längs vattnet. Otroligt vackert att sakta se hur himlen förändras från svart till smått rosa, övergår till orange och sakta men säkert träffar solstrålarna vattnet och de vita båtarna i hamnen och himlen blir sakta blå... 


En ledig torsdag i Oslo


God frukost utomhus med en cigg på de. Liten promenad, städat och tvättat. Haft lite spa behandling och nagel fix med Melina. Och kollat på Idol och spelat lite betapet med gänget. Ja så kan en ledig dag se ut här i Norge. Inte gjort något men ändå ganska mycket. Och inatt kommer Anders hit. Han åkte klockan halv 9 från karlskrona och det tar ca 4-5 timmar till Gbg och sedan ca 3 ½ från Gbg till Oslo så det blir att hålla sig vaken inatt. Någon som vill hålla mig sälskap kanske? =)


Kollektivet på Töyen gate i Oslo =)






Fina sysselsättningar folk har på sin fritid va haha. Detta är vårat kollektiv och Jonas som Melina så fint har målat.

Det är:
Övre raden: Emz, Renea, Jimmy, Jag och Jonas 
Nedre raden: Melina och Johannes

Kanske är ett bra tillfälle att berätta lite om de jag bor med i samband med detta fantastiska mästerverk =)

Emz: En stockholms tjej full av energi och flumm. Delar rum med mig och jobbar med att köra ut kaffe till kaffe automater, m.m.

Renea vet ni ju nog redan de mesta om.

Jimmy: En go kille från Göteborg, IFKare och jobbar just nu på Ikea.

Jonas: Bor inte i vårt kollektiv men de andra i kollektvet och han bodde tillsammans innan de flyttade till denna lägenheten. Jonas är en kille från Umeå och jobbar med mig på Bunnpris. cool snubbe, har aldrig sett någon bli såå exalterad över att få köpa billig frukt som han. hahah lika kul varje gång :D

Melina: En brud från Stockholm, just nu arbetslös. Går och väntar på att få säsongs jobba i fjällen.

Johannes: Ennu en go gubbe från Göteborg. Han lägger asfallt på dagarna.

Jaa, en liten kort förklaring om folket jag umgås mest med här =)


Ammoniak ångor...


Första helgen i Oslo.. Blev lite fest med alla rumskompisar och några av deras vänner. Förfest hos oss och sen blev det en tur på stan med massa sång och avslutning på BK. =)

Och idag har jag varit ledig. Så jag och Melina städade lite. Och jag skulle torka golven och frågade Melina vart de hade medel. Medans hon gick och hämtade det så började jag hälla upp hett vatten i hinken. Och här i Norge kan man få RIKTIGT hett vatten från kranen. Mycket varmare än i Sverige, det verkligen ångade. Och så kom Melina med medlet och började hälla i och sa: detta luktar riktigt illa bara så du vet. Jag ba jaja det får man stå ut med och sträckte mig efter hinken för att fortsatta hälla upp vatten och får VÄRLDENS ångor av ammoniak rätt upp i ansiktet. Rensade hela näsan och hövvet. Så allt som har gått fel idag har jag skylt på ammoniaket. Att de är de som gjort mig hög. Så passa er för ångor, inga goa grejer! haha =)






Renea, Emz, Melina och jag =)


Äpplet faller inte långt från trädet


Tänkte faktiskt tillägna detta inlägg till min mamma. Brukar inte ge min mamma så mycket "beröm" men idag kände jag att det va dax.

Satt och pratade lite med en rumskompis, Melina. Hon är en 21åring från stockholm och har varit här i Norge och jobbat 1 år nu. Vi började snacka om de Svenska sammhället, invandrar politik, psykologi och händelser vi varit med om i livet. Tankar, känslor och minnen blandat med diskussion i flera timmar över 2 glas rose vin. Det är alltid lika gött att hitta folk som man kan diskutera med och försöker acceptera och förstå den andra personens tycke och syn på saker och ting. Inte är så inprintad på sin egen sak utan är öppen för andras perspektiv på saker. Sen behöver ju de inte betyda att man behöver tycka som den andra personen. Men hela kvällen slutade med att hon sa: Maria vi tycker du är en skön lirare, gött å diskutera med. Och jag tycker själv att jag är ganska öppen sinnad, lugn och kan förstå rätt mycket när det gäller psykologi och förorts liv och folk. Och jag vill tacka min mamma för det för hon är en sådan människa som är trygg i sig själv, har sina åsikter men är öppensinnad och kan lysna och förstå folk även om hon inte alltid håller med. Och det har jag tatt efter av henne. Man säger alltid att man aldrig vill bli som ens morsa men jag är faktiskt ganska glad att jag är rätt lik min mamma. Sen fins det ju alltid sidor som man skulle vilja slippa haha ;)

Drömmar om värme


Nu när man börjat jobba längtar man verkligen tillbaka till road tripen och Biarritz. Inte ha några mål eller planer bara glida omkring och njuta av att bara vara. Värme, mat och gött umgänge. Men men nu sparar vi pengar till nästa resa. Tills dess drömmer jag mig tillbaka till Biarritz som ger mig värme för en kort stund. =)






www.awayfromhome.devote.se  <----  Om Norge

Bunnpris


Första dagen på nya jobbet. Fick gå upp kl. 5.00, ta bussen 45 minuter för att börja kl. 7.00 på Bunnpris i Blakstad. Bunnpris är en matbutik. Packa upp varor och sitta kassa största delen av dagen. Rätt nice egentligen. Tiden gick ju inte så fort som man ville att den skulle gå men de va ingen stress iaf =) Jobbar med en kille som vi träffat här uppe i Oslo. Så nu är det jobb hela dagarna som gäller. tjäna lite goa pengar som var tanken från första början. Så så ligger det till här uppe i Norge.

Var i Gbg i helgen. Degat och varit ute med Anders och hans kompisar. Trevligt, trevligt. Men nästa gång känner jag för att slå på stort. Fixa fest och en utgång kanske. Får se när man kommer tillbaka till Gbg. Kan ta ett tag nu...

Ne nu ska jag spela lite betapet med mina rums kompisar sen blir det att krypa ner under täcket med mp3n. Mysigt! =)


Mitt ego växer när du ler =)

 

Farmville


Detta spelet asså! haha! Lätt beroendeframkallande! Sitter och spelar det nästan varje dag. Odla, ploga, skörda, fixa djur och träd. Bygga bygnader och göra farmen större haha hur kul kan det vara egentligen? Ändå sitter man framför facebook och farmville vaje kväll innan man går och lägger sig. Tur att jag inte är den ända iaf. Farmville is the shiit! :D Blir lite mobbad av mina roomates att jag sitter och spelar detta spel varje kväll haha men ni som har farmville vet ju hur det är ;)

Jag och Renea har fixat en gemensam blogg med där ni kan föja våran resa här i Oslo.

WWW.AWAYFROMHOME.DEVOTE.SE
Gå in och kolla vettja. Får ni inte bara min syn på livet i Norge utan även Reneas. Kommer försöka lägga upp lite bilder där med så ni ser hur vi har det och hur det ser ut.

Idag har vi varit på IKEA och flummat runt. Alltid lika kul =) Fins fler bilder inne på min å Reneas Norge blogg...




Drag me to hell


Ännu en dag i Oslo. Letat lite jobb och lägenheter och imorgon åker vi till IKEA och hoppas på att de behöver lite arbetskraft. Renea fick ju jobb i en affär. Lite som korthuset typ, 1000 olika smågrejer för alla åldrar och tillfällen. Verkar vara ett trevligt ställe med trevlig personal så vi får hoppas på att hon trivs när hon börjar på torsdag.

Vi har precis kollat på filmen Drag me to hell. Ingen bra skräck asså! De e typ skräck komedi, garva genom halva filmen typ. Vissa scener e bra gjorda men de flesta är jätte B!! Och jätte dåligt slut. Ingen av oss i kollektivet gillade filmen men det fins väl någon som gör det...

Nu är det sex...

dagar sedan jag flyttade till Oslo. Sedan att jag varit hemma de senaste 3 dagarna är väl lite komiskt :p
Men jag behövde åka hem denna helgen, va riktigt nice att komma hem och träffa Anders och Sara som varit ute på havet ett bra tag. =)

Fick åka genom tullen påväg tillbaka idag. Jag viste att de skulle stanna bussen och släppa på en hund för att nosa igenom bussen. Jag trodde att det skulle komma på en stor schäfer eller nått men när de öppnade dörren så kom det in en liten sööt vit sak viftandes på svansen. Skit söt verkligen =) Då va man inte lika skraj längre :p..

Renea den jäveln har skaffat jobb medans jag varit borta på ett cafe, så hon börjar nästa vecka så nu gäller det att leta jobb! Tänker inte sitta här ensam utan jobb och ruttna. Ne pengarna ska rulla in :D haha. Ne har egentligen inte något intressant att skriva, men nu har jag uppdaterat iaf =) hihi


Lägenheten i Oslo


Idag har vi delat ut en massa Cvn över hela Oslo typ. Ser ljust ut på några ställen iaf så får hoppas att någon hör av sig nästa vecka =) Men imorgon skall jag hem över helgen. haha å det är inte för att jag inte trivs här för det är skit soft här. Men det blir fest och att umgås med de bästa :D

Har tagit lite kort på vår lägenhet...



Rummet där jag sover =) (till vänster)



Köket

Hallen med grymt stor spegel =) det gillar vi! :D

Vardagsrummet

Och här sover Renea =)



Toa =) även här en mega stor spegel! De gillar vi!!!



Vår gata, Töyen gate.



Här är vår port..

Så ser det ut =)


Landat i Oslo


Nu har jag och Renea landat i Oslo! Bor i en stor soft 3:a men skönt folk. 2 tjejer från stockholm och 2 killar från Gbg, sen har vi ju då Jonas som bor 200 meter här ifrån men som tydligen alltid är här, men han e soft han med. =) Idag har vi sökt lite jobb och skaffat nytt mobil nummer och ansökt om norskt person nummer som man måste ha för att skaffa konto och annat. Eller aa Renea har ansökt om det eftersom geniet Maria glömde sitt pass hemma som man måste ha när man går dit.. GÖTT MARIA! Men men får hämta det när jag åker hem till Gbg nästa gång.

Imorgon ska vi ut och leta en massa skit... Känner att jag verkligen behöver ett jobb för att få lite struktur på allt. Sen ska jag börja träna lite med. Gå ut och gå och kanske springa en gång i veckan. Våra roomates är väldigt film glada. Så vi kommer å se rätt så mycket filmer när vi är här känner jag. Men det är soft =) Har sett män som hatar kvinnor ( som btw är skiit bra! ) och I love you man ( Riktigt rolig faktiskt, den rekomenderar jag )

Ne nu skall jag gå in till min roomate som jag delar rum med och tjöta lite innan jag lägger mig =) Får väl lägga upp lite bilder på folket. lägenheten och staden snart =)

Har som sagt skaffat norskt nummer nu som jag kommer använda här uppe. Kommer självklart titta till de svenska numret på kvällarna men vänta er inga direkt svar på dagarna från de svenska numret. =)

Sköt om er där hemma!



Flyttar till Oslo..

Imorgon sticker vi! och som tur är kör Reneas bror upp oss till Oslo. Det underlättar OTROLIGT mycket! =) Blev en del väskor och påsar med mat. Men tror jag fått med mig allt viktigt nu. Förutom datorn då :P den åker ner imorgon.

Måste säga att jag inte har någon speciell känsla alls. Inte taggad, inte otaggad inte de minsta nervös eller sorgsen över att lämna Gbg. Känns som om jag skall resa iväg till landet ett litet tag eller nått. Ändå har jag sagt hejdå till ganska många nu. Men har inte fattat att jag faktiskt ska flytta. Att det står en lägenhet som jag betalar för med en massa roomates uppe i Oslo och väntar på mig...

Som tur är har jag ju datorn med mig så att jag kan uppdatera bloggen. Inte för att jag brukar skriva så flitigt här men kommer att uppdatera lite då och då för er som är lite intresserade iaf ;)

Jag har med mig Oliver upp iaf :D



RSS 2.0