Livet är underbart.


Detta är en film som alla bara måste se någongång. Den har många år på nacken men den är sjukt bra.

"Livet är underbart / La vida è bella, börjar som en romantisk komedi och berättar historien om en italiensk judee, Guido Orefice som i 1930-talets Italien kommer till en ny stad och uppvaktar sitt hjärtas dam Dora. Guido och Dora blir med tiden ett par och får en son, Giosuè. Senare rasar andra världskriget och filmen byter ton. Guido får en dag veta att han och hans son skall deporteras till ett koncentrationsläger. För att hålla hoppet och humöret uppe försöker Guido övertala sin son att lägret endast är en lek där det gäller att samla poäng för att kunna vinna en stridsvagn."

Helt underbar film. Killen som spelar Guido är sjukt bra i sitt skådespeleri. Man blir glad och kär i honom direkt, de går inte att undvika att falla för honom. Filmen handlar ju om andra världskriget, om hur judarna hade det. Men man ser det från en helt annan sida. Man känner alvaret med filmen men från en komisk sida om det på något vänster låter vettigt. Kolla på den så förstår ni vad jag menar.

Filmen är ganska lång men är sjukt bra. Rekomenderar den verkligen!


Grattis Sanaz!

=)

Drink tips


Sitter och fyller på mitt kartotek med lite fler drinkar nu inför helgen. Inte kul att glömma av vad som skall vara i drinkarna och inte ha en back up. Men jag är inte så orolig över att jag inte klarar av att göra drinkarna. Är mer lite nervös över hur jag skall hitta allt bakom baren. Visst är det en viss ordning bakom baren men som ny är det väldigt mycket att hålla reda på. Och vissa saker köper de inte in alls eftersom det inte lönar sig. Vill att denna första helgen skall vara över så man kan känna att man funnit sig till rätta bakom baren. Men ska bli spännande att se krogen från andra sidan baren. De är ju lönehelg med så det kommer nog vara ganska mycket onyktert folk. =) Får se hur glamoröst bartender yrket egentligen är :p haha!

Drink tips!

Pairfait amor Fizz

10cl is
4cl Pairfait amor
4cl sourmix
ca 6cl  soda
(kan hälla på vodka)
Citron som garnish =)

Mums!

Första dagen bakom baren


Japp första dagen bakom baren! Gick bra, inga större kattastrofer eller tabbar. Men det kommer väl tilll helgen skulle jag gissa på :p. Blev så sur bara att praktiken var tvungen att börja just idag! Ville verkligen gå på IFK - ÖIS matchen! men men, fick servera massa öl till massa killar med ÖIS kläder ist. Matchen slutade gött iaf, 3-0 till IFK. =)
Nu har jag några lediga dagar sen är det helg och tillbaka bakom baren igen. Blir nog lite stressigare än idag =) tihihi

Heldag me bartenders





Heldag med mina bartenders =) Shopping runda i stan, uteserveringar och avslut på Valand, studentklubben.
Alltid lika roligt. Var verkligen en rolig månad när vi gick vår bartender kurs. De 4 veckorna hade inte behövt ta slut så snabbt. Men men nu är det bara att fortsätta och hoppas att min praktik går bra. inte göra för mycket pinsamma saker ;) haha.

Changes

=)


Lyckad kväll =)



Hel dag med Bartender kompisar =) super lyckad! Först va vi i stan och shoppade och kopplade av med en öl på Dubliners uteservering och sedan blev det utgång. Valand, studentklubben. Dans och många goda drinkar och lite flört i baren =) Och snart skall jag ställa mig bakom baren. Får se hur det går =)

Saknad <3




Saknar verkligen min lilla golvmopp! Det är riktigt tomt och ensamt utan henne. Går inte att förklara.
Och jag blir lika ledsen varje gång jag tänker på att hon faktiskt är borta.
Kvällen hon gick bort var jag och mamma på bio eftersom hon bokat biljetter till filmen flera veckor innan. Och Grollan hade ju precis kommit hem och fått massa medicin så vi trodde ju att allt skulle bli bra. När vi kommer hem berättar pappa att Grollan e död och att han tänt ett ljus för henne. Satt vid hennes sida flera timmar och kunde inte riktigt fatta vad som hade hänt. Hon skulle ju bli bra igen! Dagen efter upptäckte mamma att hon varit och hämtat hennes ena toffel och mitt gosedjur och lagt i sin korg innan hennes tid va inne. Vilket gör det hela ännu mer hjärt krossande.

Visst viste jag att min hund betydde mycket för mig men så ont som de gjorde när hon försvann och så saknad hon fortfarande är. Jag förlorade inte bara mitt lurviga husdjur. Jag förlorade en familje medlem. Jag förlorade min vän.

Tänder ett ljus för dig baby. Du är saknad!        R.I.P <3

Sex -


Noll till IFK i lördags mor Djurgården på Gamla ullevi. Riktigt nice! Och jag å Mix stod i klacken och heja såklart! =)



Är det jag som är lång eller mickis som är dvärg?



Sedan har vi njutit av solen i slottskogen för första gången i år! Grill, sol och öl! YEAH!

Fast & furious

Va på Bio igår och såg Fast & furious. Grym film. Fina bilar och killar kan ju inte gå fel :p 
Riktig kill film! Ca 80% i bio salongen va killar. =) Niice




"När ett brott för dem tillbaka till L.A. återupptar rymlingen Dom Toretto sin bittra strid mot polisen Brian O'Conner. Men när de tvingas konfrontera en gemensam fiende måste Dom och Brian försöka lita på varandra för att tillsammans kunna utmanövrera honom."




Well hello Snygging!!

Tampong sniffaren...

M nu undrar ni väl va detta handlar om. Tampongsniffaren låter ju inte särskilt trevligt men när man är ute i ingenstans så får man ta vad man har.

De hela började en solig lördags eftermiddag efter jag varit på Spa och blivit omhändertagen =) Renea, Mix och jag tar en promenad efter fredagskvällens party. Vi går mot askim vidare ut i ingenstans, och hela vägen kör Renea "leken" Skulle ni va kompis med mig om jag såg ut såhär... ( vet inte hur många som faktiskt kör den här "leken" men det är en av Reneas favoriter iaf ) Efter ett tag orkar vi inte gå längre och bestämmer oss för att sätta oss ner en stund och då börjar Renea blöda näsblod. Vi är mitt ute i ingenstans och är ca 20 minuter från mig (som bor närmst), Vi kollar igenom våra fickor och jag hittar några kvitton och en tampong. Så Renea stoppar upp tampongen i nösan och jag och Mix DÖÖÖR av garv! hahaha Å du snackar om Karma Renea !?





Idag har jag varit på de nya Gamla Ullevi och kollat på Öis - Gais. Första matchen på den nya arenan! Slutade med att Gais vann med 5-1.  Hihi Jag är ju Ifkare så för mig spelade det ju ingen roll men det va kul att så den nya arenan =) Riktigt nice faktiskt =). Där ska man se några fler matcher denna sommaren iaf. Jag och Mix måste ju hålla vårat nyårslöfte och gå på lite mer Ifk matcher.  Mer Blåvitt!! =)





Händer inte så hemskt mycket för tillfället. Eller a inget som ni läsare får veta iaf ;)
Njut av solen nu folket!

RSS 2.0