Blom-o-gram






hahahahahahahahahha!

Handbolls VM

Handbolls VM i Kroatien. Gillar att sätta mig i soffan med lite te och skrika lite på dommare och spelare. haha inte för att det skulle hjälpa men de e känsla! Sverige gick det ju inte direkt strålande för. Hatar att Sverige i var enda match kastar bort bollar, missar straffar och missar lägen som man SKA sätta. De förlorar ju verkligen matcher på det! Och alltid är det samma visa!

Idag spelade Sverige mot Slovakien. De vann med 27-26. De hade en j*vla tur! första halvlek va bra men andra söööög verkligen! Och Doder med mitt älsklings nummer 11, fick rött kort när han försökte stoppa ett bråk. trodde jag skulle gå i taket. Men de va tur för Sverige att de vann! Skulle varit katastrof annars. =)

Saknar Bengan och han gurkburks lag!

Drömmar



Någon sa till mig när jag var liten att de svåra är inte uppfylla sin dröm, att lyckas. Det svåra är att hitta sin dröm, att bestämma sig för vad man egentligen vill.  Dessa ord har följt med mig sen dess. Folk har ångest över att de inte vet va de vill när de är 20år. Vem fan vet vad man vill när man e 20? Va e 20 för ålder egentligen.. Äldre säger att man har sina roligaste år framför sig. Man får väll lita på dem och göra de bästa av situationen. Ha kul och go with the flow... Och de som vet va de vill göra är det bara att köra på. Om det är något man vill göra så är det bara att bestämma sig! och folk kommer med undanflykter som egentligen inte är något problem om man bara bestämmer sig.

Jag har alltid velat testa på att vara bartender. Jag bestämde mig för att bli det och nu har jag bara 80 timmars praktik kvar innan jag är utbildad bartender. Och det är något av det roligaste jag gjort... =)

Grattis Nea! =)


Igår va de fredag och Reneas födelsedag. Grattis Renea! 19 år! Och de var vi ju tvugna att fira så de va tjej middag hos henne först sen drog vi ut =) Jag hamnade senare på Razzia eftersom Pa dratt dit en massa folk för hans sista festhelg ute på svensk mark. Han flyttar nämligen till Usa om en vecka vilket är väldigt sorgligt. Så efter någon shot för mycket igår så föll en och annan tår hahah, men e det sorgligt så e det.

Var även på MSC igår och hälsade på och sponsrade med lite kladdkaka som Athena och Tobbe mumsa i sig på 2 minuter, haha  kladdkaksmonster! =) Sen var man ju fast där en timme med Thomas och Tobbes kassa skämt :p.

Idag har man bara tatt det lugnt. Sovit halva dan och sedan film kväll me Nea. Blev My best friend's girl. De va bra. Typisk amerikansk drama-komedi. Men den var rolig och det är altid lika roande att se Renea lysa upp och bli upprymd när allting slutar lyckligt. När killen får tjejen efter många om och men. Skaffa ditt eget drama Nea!! ;) haha




Ne nu skall jag sova, så gonatt alla natt ugglor! =)

Handbolls dax!


Nästa vecka börjar jag spela handboll igen!! :D Helt underbart! Så nu måste jag verkligen se till att hålla mig frisk! Jag och Renea var nämligen nere i sport hallen och kollade på träningen idag. Och både jag och Renea lös upp när vi öppnade dörren och hörde ljudet av studsande bollar och kände lukten av svett och hård ansträgning. Helt underbart att komma in i en handbolls hall, allt faller på plats igen =) och nästa vecka börjar vi träna igen!

Har även varit och simmat idag och softat i bubbelpoolen. Riktigt nice att ligga där bland bubblorna och bara slappna av när man vet att alla andra är ute och jobbar, går i skolan eller gör andra jobbiga saker. =)



Mitt gamla och just då leriga lag =) de va längesen!



Jag och Rihanna ;) hahah

Gomorra


Det är farligt att vara ledig!  Tog en shopping tur i stan idag med Sara och Anders, och nu är plånboken lite plattare om man säger så. haha men de va de värt. Har inte varit ute en heldag i stan på typ ett halvår. Hann även med en liten fika med Marija som jag inte sett på ett tag nu. =)

Och igår va jag på Bio och såg Gomorra.



"Ingenstans i Europa begås fler mord än i Neapel. Den neapolitanska Camorran, eller Systemet som det kallas från insidan, infiltrerar stora delar av det italienska samhället men har även förgreningar utanför landet. Liksom den sicilianska maffian består Camorran av olika familjer som ligger i fejd med varandra. Nya medlemmar rekryteras bland släktingar och vänner och ofta i tidiga tonåren. Att bli boss är många ungas dröm.

Gomorra är en starkt personlig skildring författad av en modig ung man med stor litterär begåvning. I Italien har boken varit en stor försäljningsframgång och tilldelats flera litterära priser. Den utkommer i flera europeiska länder och i USA hösten 2007. Men succén har också medfört livsfara för Roberto Saviano. Han har blivit hotad till livet och omges numera av beväpnade livvakter dygnet runt. "


Riktigt bra film faktiskt. Man blir verkligen berörd. Men det fins även många roliga inslag i den. Speciellt en scen som jag tyckte va helt underbar. De kör en massa lastbilar med giftigt afvall till ett ställe för att dumpa det och en natt så får en av lastbilschaufförerna avfallet över sig och blir svårt skadad. De andra chaufförerna vägrar då att köra. Plötsligt kör bossen bara iväg och kommer tillbaka efter en stund med några ungar som inte var äldre än 12 år. De hoppar ut ur bilen och bossen säger: Kom igen pojkar det är bara å välja vilken ni vill ha. Alla ungar springer till varsin lastbil och kör iväg.

Och de fins MSC containrar i filmen hahaha. Stora gula MSC containrar, det går inte att missa dem.

Man blev lite förvirrad då och då i filmen. Så jag rekomenderar att man läser boken först. Tror att de kan förklara mycket bättre. =)

 


Imorgon blir det lite simning  och bubbelbad med Renea. ska bli gött !!  =)

Och som svar på mina fina kommentarer jag fått... Jag vet också vad jag kan ge Rihanna i present, men då måste jag ha hjälp av en viss legend ! ;) hahaha

Peace out!

Minttu


Söndag igen och en hel veckas ledighet framför mig =)  Ska bli riktigt gött faktiskt, även om det är lite tråkigt att lämna MSC igen :p hihi.
Inte mycket som har hänt idag. Bakat kladdkaka och kollat på handboll.  Det är ju VM nu, och sverige vann idag mot Korea med 31-25. yeaaah!!

Fredags var jag ute med 2 bartender kompisar och 2 av deras vänner. Blev självklart förfest hos kocken för att sedan dra in till stan. Blev lite mycket minttu shoots för de andra så det slutade att jag gick in på Razzia själv där jag möte upp lite andra kompisar. Man behöver ju inte vara rädd för att inte känna folk på Razzia, halva Frölunda hänger ju där.




Nästa vecka så fyller lilla fisen Renea år. Så då blir det fest igen. Och denna gången är det guld tema som gäller.
Någon som har några tuffa förslag på vad man kan göra? Skulle vara lite kul och göra något extremt hihi =).


Travian


En arbets kamrat har lurat mig att gå med i ett online spel som är fruktansvärt kul :p. Man fastnar verkligen framför det.
Man skall bygga upp en liten stad och köpa och sälja varor och bygga en arme så man kan ta över andras städer. hihi skit kul och självklart gratis. Så nu tycker jag att ni klickar er vidare till travian.se och registrera er och testa på detta, skiit kul! =)
http://www.travian.se/?uc=se7_22135

Imorgon är det sista dagen för mig på msc igen. Lite tråkigt, men jag kommer väl komma tillbaka och jobba extra snart igen. Så de brukar vara. ;)


Hjälp stackarn!


Min lite konstiga men otroligt roliga vän Jens har bestämt sig för att slå rekord i sin statistik över unika läsare. Så jag tänkte hjälpa honom lite på traven. Så nu tycker jag att ni klickar er in och tar en snabb titt på Jens blogg =)

Nu har jag äntligen blivit frisk! =) såpass frisk iaf så att jag kan gå utan för dörren och inte falla ihop ;). Så idag var jag tillbaka på jobbet  igen. Lika roande som vanligt :p haha =)

Snabba cash


Kollade precis på en sjuk dokumentär på 5an. Handlade om ett "hotell" i Venezuela som hyr ut tjejer till kunder som flickvänner. Altså får killarna inte bara de över natten utan tjejerna måste även passa upp kunderna under dagarna. 200 dollar för en dag och då fick tjejerna 80 dollar. De va mest feta och gamla amerikaner som åkte dit. Sjukt äkligt! Skämmande!


Läste ut boken Snabba cash igår av Jens Lapidus.

"Snabba cash består av tre parallellhandlingar. En norrländsk wannabe och ekonomistudent utan vare sig pengar eller kontakter vill ta sig in i Stockholms överklassvärld. En serbisk torped blir degraderad i den jugoslaviska maffian i Stockholm. Och en chilensk knarklangare rymmer från Österåkeranstalten.
Dessa tre personers levnadsöden korsas efterhand i en intrig som huvudsakligen kretsar kring kokainsmuggling och den nya typ av organiserad brottslighet som vuxit sig stark under de senaste decennierna."

Tycker att de va lite för mycket detaljer men själva storyn va bra. Man får en inblick hur det ser ut i de krimnella gängens värld. Kan förstå varför de är många killar som gillar denna boken.




Skrattanfall


Nu är jag äntligen på bättrings vägen. Idag är det första dagen jag verkligen känner mig bättre =) Hurra!
Idag har alla jul sakerna åkt ner i sina lådor igen, vilket jag tycker är gött. Har verkligen inte känts som jul och nyår detta året, så nu vill jag bara att våren och värmen skall kolla igen så man kan hänga in alla vinter jackor och skor. Men det lär väll ta ett tag till tyvärr.

Pratade med Sara härom dan. Hade ett ganska långt samtal mitt i natten om gamla minnen från Tynnered skolan.
Vi hade en liten tradition de sista 3 åren vi gick där. Sista natten på sommarlovet, natten till skolstarten sov jag,Sara och Jennifer hos Jennifer. Eller a "sov", det blev ju aldrig mycket sömn de nätterna. Speciellt en natt när jag och sara verkligen inte kunde sluta skratta. Vi fick ett anfall och ingen av oss kommer ihåg vad det va som va så roligt vi kommer endast ihåg att vi inte kunde sluta skratta. Och tro mig vi försökte verkligen men det gick verkligen inte och Jennifer blev bara mer irriterad för varje minut. Så jag och Sara fick gå ut och ta en promenad runt gården för att lugna ner oss lite.

De va verkligen en skön känsla att skratta så mycket att man fick ont i magen och vi kunde verkligen inte hjälpa det. Har aldrig haft ett sånt rent skratt anfall ( Vår bukt kommer inte långt ifrån ). Känns som om det var lättare att skratta fritt när man var liten och inte behövde tänka på så mycket. Nästan varje dag i skolan hade man kul, alla i klassen va i skolan för att om man va borta en dag så kunde man missa sjukt roliga saker.
Älskar de minnerna som man kan tänka tillbaka på och små le för sig själv. Har många sådanna minnen från klass 9E och det vet jag att många av oss har =)

Va säger ni klassen, är det inte dags för en reunion snart ?! ;)











                                                  Roffan!! =)

It started out as a feeling...


It started out as a feeling
Which then grew into a hope
Which then turned into a quiet thought
Which then turned into a quiet word
And then that word grew louder and louder

I'll come back
When you call me
No need to say goodbye

Just because everything's changing
Doesn't mean it's never
Been this way before

All you can do is try to know
Who your friends are
As you head out into the world

Pick a star on the dark horizon
And follow the light

You'll come back
When it's over
No need to say good bye

Now we're back to the beginning
It's just a feeling and no one knows yet
But just because they can't feel it too
Doesn't mean that you have to forget

Let your memories grow stronger and stronger
Til they're before your eyes

You'll come back
When they call you
No need to say good bye

Regina Spektor - The call


-



Flowers says I'm sorry. Chocolate says I love you.

How I met your mother.



Spenderat ännu en heldag i sängen framför datorn och tv med en himla massa avsnitt av How I met your mother.
haha för ball serie!






Trött på Baciller..


Nässpray, Stark morfin hostmedicin, Strepsils, Baficin och citron, te och såklart glass! Men inget verkar hjälpa! 
Nu är jag riktigt trött på att vara sjuk! Har gått med min hosta i 3 veckor nu och nu har det slått till ordentligt igen... Suck!
Men men vad ska man göra? Det är bara att leta upp en massa bra filmer och böcker och krypa ner i sängen.
Någon som har något bra tips kanske? 



Vad sa den amerikanska sallads såsen när du öppnade kylen?





Svar:  Please! close the door, I'm dressing!!


citat eller en liten rolig mening


Sitter och snuvar ensam i min soffa nu och väntar på att junior finalen i hockey ska börja. Sverige - Canada.
Får väl gå och ta på mig sverige tröjan och heja på de! :p

Ni kanske ser att jag ändrat designen på min blogg. Efter många komentarer och diskusioner om mina bakrundsfärger bestämde jag mig för att ta mig i tid och göra om hela! Har även lagt in så att det kommer att komma upp ett citat eller en rolig mening varannan dag. Helt onördigt, men lite kul när man endå sitter hemma sjuk. 

Imorgon har man ledigt vilket är otroligt gött!

HEJA SVERIGE! =)

Austrailia

Hoppas alla haft ett lyckat nyår =)

Kom hem från bion för en stund sen. Jag, Mickis och Renea ( eller Rihanna som vissa fått för sig att kalla henne för ) Va och kolla på Austrailia.


"Det storslagna australiensiska landskapet utgör bakgrunden till denna historia om brittiska aristokraten Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) som kommer till Australien i slutet av 30-talet för att leta efter sin man som åkt dit för att sälja deras ranch. När hon kommer fram finner hon maken död och att hennes enda tillgång är en boskapsranch lika stor som Belgien.  För att rädda sin egendom måste hon tillsammans med en råbarkad boskapsfösare (Hugh Jackman) driva boskapen genom det oändliga, karga landskapet. Det blir en svindlande resa och tillsammans upplever de en kärleksaffär, hur andra världskriget drabbar Australien i och med Japanernas bombningar av Darwin och ställs inför val som kommer att förändra deras liv. "





Filmen var nästan 3 timmar lång och mycket bra, helt klart värd att gå och se!  Även om jag hamnade bredvid gubben som tog mest plats på hela bion och framför 3 tanter som tjötade sönder halva filmen. Men men så kan det vara... rekomenderar iaf filmen till de som gillar lite drama och action. Och världens sötaste unge än med! Han heter Nullah i filmen och är helt underbar =)





Sedan vill jag också meddela att jag har klarat mitt sista prov! :D Så nu är jag klar med teori delen áv min bartender utbildning! Så hiiiiimla gött!!!! Så snart kan ni se mig ute bakom baren...  Och vad är bättre än att gå ut och fira detta :p haha Jag och och 2 arbetskompisar drog igår ut på stan för afterwork. Blev bl.a några goda strawberry daiquiris! mums! Och så avslutade jag och Athena kvällen på BK, såklart. haha
För liten, söt och oskyldig! =)

Grattis till mig!! haha ;)

2009




Gott nytt år då!


RSS 2.0